Penawar Asma Minyak Herba Asmak

 dan

Dunia Kanak-kanak


Anakku Sayang


Anak-anak adalah anugerah terindah bagi semua ibu bapa. Pengalaman membesarkan mereka pasti tidak akan dilupakan ibu dan ayah. Bermula dari waktu dilahirkan sehingga anak-anak mula melangkah, kemudian berlari dan bersekolah. Saat mereka mula mengenal alam sehingga mula meneroka ilmu baru melalui pendidikan formal.


Detik bermain dengan rakan sebaya merupakan suatu pembelajaran yang menceriakan bagi setiap anak. Anak-anak sangat seronok bila dibawa bermain layang-layang dan berkejaran di pantai atau berbasikal di sekitar kampung dan taman. Waktu kecil yang sukar dipadamkan dari memori ibu dan ayah. Dunia kanak-kanak yang sarat catitan membahagiakan.


Namun bagi kebanyakan kanak-kanak yang mempunyai masalah asma atau masalah di saluran pernafasan, aktiviti bermain agak terhad bagi mereka. Kanak-kanak asma sering tidak dapat menyertai rakan-rakan sebaya yang lain, mereka hanya mampu memerhati jauh dari suatu sudut. Hanya mampu merenung dari atas beranda melihat abang dan kakak yang seronok berbasikal dan bermain bola di halaman rumah. Asma atau juga di sebut semput oleh masyarakat kita berlaku boleh pada kanak-kanak sehingga dewasa. Masalah semput ini atau dalam bahasa perubatannya adalah “wheezing” boleh sampai ke tahap yang serius. 

Bermain layang-layang


Sebagai ibu dan bapa kepada anak yang mempunyai masalah asma keterbatasan ini sangat terkesan kepada anda, betul tak?. Hal ini kerana bermain dan bersukan merupakan sebahagian aktiviti yang paling penting dan bermakna bagi semua kanak-kanak. Kedua-dua aktiviti ini merupakan antara pembelajaran informal dan dapat melatih jiwa anak-anak. Juga merupakan salah satu daripada gaya hidup sihat mereka. 

Namun aktiviti sukan seperti senaman, larian, berbasikal dan seumpamanya boleh membawa sedikit cabaran kepada mereka yang menghidap asma atau lelah. Senaman boleh menjadi pencetus gejala asma, terutama sekali di kalangan kanak-kanak. Hal ini menyebabkan si manja yang menghidap asma terhalang dari melakukan aktiviti sihat tersebut.
Berkejaran di Pantai


Sebagai ibubapa, anda perlu tahu bahawa dengan pengurusan dan kawalan yang betul serta sokongan daripada anda, lelah atau asma tidak sepatutnya menjadi penghalang anak-anak anda daripada melakukan aktiviti yang mereka minati. 

Mereka seharusnya bebas bersukan, bebas berlari dan bermain layang-layang di pantai, bebas berkejar-kejaran bersama teman sebaya di taman dan bebas melakukan pelbagai aktiviti fizikal yang lain. Disinilah anak-anak memerlukan sokongan yang kuat daripada anda sebagai ibu bapa.

Ibubapa harus mengetahui segala info berkaitan asma, termasuklah punca yang boleh mencetuskan asma. Anda perlu tahu bagaimana boleh terjadi, apakah punca-punca asma dan apa yang patut anda ambil untuk membantu anak asma. Anda perlu tahu apakah penawar asma, apakah penawar asma pada bayi dan apakah penawar asma pada kanak-kanak. Apakah tindakan anda yang harus dilakukan semasa serangan asma berlaku. 

Asma di kalangan kanak-kanak adalah penyakit yang biasa dan ia melibatkan semua peringkat umur. Serangan asma boleh terjadi seawal bayi sehingga kanak-kanak usia setahun. Mengikut catatan dan kajian 10 -14 % kanak-kanak sekolah menghidap asma. Serangan asma boleh tergolong kepada serangan yang tidak serius, sederhana hingga ke tahap yang boleh mengancam nyawa. Serangan asma adalah antara sebab utama dan punca kanak-kanak dimasukkan ke hospital.

Asma pada kanak-kanak boleh sampai ke tahap serius kerana ia boleh mengganggu pernafasan dan pesakit akan susah bernafas, dan jika masalah asma kronik boleh membawa maut. Bayangkan jika tiada ibubapa atau orang dewasa di sisi semasa anak-anak terkena serangan asma, apa akan terjadi? Oleh itu, ibu bapa perlu sentiasa perhatikan sekiranya ada gejala awal seperti batuk, sesak dada, semput (bunyi yang dihasilkan apabila udara mengalir melalui saluran udara mengecil) pada anak anda. Segera bertindak dan ketahui apakah penawar asma.

Ibu bapa perlu berjaga-jaga sekiranya mendapati anak anda demam atau selesema kerana dikhuatiri ianya akan melarat menjadi asma. Elakkan anak-anak terdedah kepada Alergen  iaitu bulu binatang, hama, dan debunga. Elakkan juga mereka dari terdedah kepada debu dan asap yang boleh menjadi punca asma.

Faktor keadaan cuaca seperti cuaca sejuk dan berangin turut memberi kesan kepada anak asma. Saluran pernafasan sering terganggu bila tiba musim tengkujuh atau keadaan hujan yang berterusan. Keadaan cuaca panas dan cuaca lembap serta perubahan suhu yang drastik turut menjadi puca pecetus asma. Ibubapa perlu pastikan keadaan bilik anak-anak sentiasa bersih. Pastikan keadaan bilik tidak lembap, tidak berkulat dan tidak berhabuk.

Asma boleh terjadi kepada kanak-kanak samada mereka mempunyai sejarah asma di kalangan ahli keluarga ataupun tidak. Kanak-kanak yang ada sejarah asma di kalangan ahli keluarga dan penyakit alahan lain seperti eczema, allergic rhinitis dan demam alah (hay fever) mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk mendapat asma.


Sebagai ibubapa yang prihatin
Tahukah anda bahawa ASMA mampu dirawat?
Tahukah anda bahawa telah ada penawar ASMA?
Tahukah anda bahawa telah ada penawar ASMA pada kanak-kanak?
Tahukah anda bahawa telah ada penawar ASMA pada bayi?Dunia kanak-kanak yang penuh cergas dan ceria telah kembali
Anak-anak anda mampu aktif bermain bersama rakan-rakan
Boleh menyertai aktiviti sukan yang diminati tanpa halangan

Kami perkenalkan Minyak Herba Asmak. Fenomena terkini melegakan asma dan mensejahterakan kehidupan anda sekeluarga. Mengembalikan keceriaan anak-anak anda. Menjadikan waktu kanak-kanak tidak terus berlalu tanpa catatan pengalaman indah. 

Minyak Herba Asmak diperbuat daripada bahan natural antaranya Habbatussauda, Gamat Gold dan Minyak Kayu Putih. Diproses mengikut piawaian KKM melalui teknologi nano, teknologi terkini yang menghasilkan produk berkualiti tinggi dan kaedah serapan yang lebih baik, lebih berkesan dan selamat.

Bagaimana nak dapatkan Minyak Herba Asmak?

Hubungi saya Puan Nik 0199347749
saya sedia membantu anda ibubapa prihatin.


Minyak Herba Asmak 10ml (RM18)
Minyak Herba Asmak 30ml (RM39)


Jus Asmak Gold RM44
Jus Asmak Gold  Produk terkini dari MHAMsb
Sesuai sebagai pelengkap kepada Minyak Herba Asmak. Terutama kepada anda yang mempunyai masalah asma yang agak kronik. Boleh juga melegakan batuk, kahak dan selsema, menguatkan ketahanan badan dan meningkatkan kesihatan supaya lebih cergas dan aktif.

Mensejahterakan Kehidupan Dengan Asmak


Sebarang Pertanyaan Boleh terus hubungi/whatsaap

019 934 7749 Puan Nik
019 934 7749 Puan Nik
019 934 7749 Puan Nik

atau 

Sekiranya berminat nak mencuba atau nak menjadi agen,boleh ke link di bawah atau hubungi terus  :

Hotline HQ : 019 - 970 8897

Website rasmi syarikat : http://mham.com.my/

Website Minyak Herba Asmak :

http://penawarasma.com.my

Ig : mham.sdnbhd

https://www.instagram.com/mham.sdnbhd/

Fb Page :


Penawar Asma Mujarab

https://www.facebook.com/penawarasma/

Minyak Herba Asmak HQ


https://www.facebook.com/minyakherbaasmamujarabsdnbhd/


Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCW7XwJbaxkXCKe3f7NEucag
#MinyakAsmak #MinyakHerbaAsmak #PenawarAsma #PenawarAsmaMujarab #PenawarAsmaPadaBayi #MinyakHerbaAsmaMujarabSdnBhd

Comments

 1. alhamdulillah.. minyak asmak serasi dengan keluarga saya

  ReplyDelete
 2. Tidak boleh tidak minyak herba asmak mesti ada satu dalam beg saya... setakat ni minyak ni amat berkesan dan mujarab.

  ReplyDelete
 3. Mujur ada minyak ubat asmak..kini sy jarang diserang selsema slps bbrpa bulan mencuba produk ini.. alhamdulilah

  ReplyDelete
 4. Ramai rupanya yg menggunakan minyak Asmak ni....

  ReplyDelete
 5. MasyaAllahh👍 Minyak Herba Asmakk terrrbaikkkk!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Rawatan Resdung Cara Mudah Di Rumah

Asmak Herbs - Herba Resdung gabungan Herba-herba Terpilih yang terbaik