Friday, 30 December 2016

Penawar Asma Minyak Herba Asmak

 dan

Dunia Kanak-kanak


Anakku Sayang


Anak-anak adalah anugerah terindah bagi semua ibu bapa. Pengalaman membesarkan mereka pasti tidak akan dilupakan ibu dan ayah. Bermula dari waktu dilahirkan sehingga anak-anak mula melangkah, kemudian berlari dan bersekolah. Saat mereka mula mengenal alam sehingga mula meneroka ilmu baru melalui pendidikan formal.


Detik bermain dengan rakan sebaya merupakan suatu pembelajaran yang menceriakan bagi setiap anak. Anak-anak sangat seronok bila dibawa bermain layang-layang dan berkejaran di pantai atau berbasikal di sekitar kampung dan taman. Waktu kecil yang sukar dipadamkan dari memori ibu dan ayah. Dunia kanak-kanak yang sarat catitan membahagiakan.


Namun bagi kebanyakan kanak-kanak yang mempunyai masalah asma atau masalah di saluran pernafasan, aktiviti bermain agak terhad bagi mereka. Kanak-kanak asma sering tidak dapat menyertai rakan-rakan sebaya yang lain, mereka hanya mampu memerhati jauh dari suatu sudut. Hanya mampu merenung dari atas beranda melihat abang dan kakak yang seronok berbasikal dan bermain bola di halaman rumah. Asma atau juga di sebut semput oleh masyarakat kita berlaku boleh pada kanak-kanak sehingga dewasa. Masalah semput ini atau dalam bahasa perubatannya adalah “wheezing” boleh sampai ke tahap yang serius. 

Bermain layang-layang


Sebagai ibu dan bapa kepada anak yang mempunyai masalah asma keterbatasan ini sangat terkesan kepada anda, betul tak?. Hal ini kerana bermain dan bersukan merupakan sebahagian aktiviti yang paling penting dan bermakna bagi semua kanak-kanak. Kedua-dua aktiviti ini merupakan antara pembelajaran informal dan dapat melatih jiwa anak-anak. Juga merupakan salah satu daripada gaya hidup sihat mereka. 

Namun aktiviti sukan seperti senaman, larian, berbasikal dan seumpamanya boleh membawa sedikit cabaran kepada mereka yang menghidap asma atau lelah. Senaman boleh menjadi pencetus gejala asma, terutama sekali di kalangan kanak-kanak. Hal ini menyebabkan si manja yang menghidap asma terhalang dari melakukan aktiviti sihat tersebut.
Berkejaran di Pantai


Sebagai ibubapa, anda perlu tahu bahawa dengan pengurusan dan kawalan yang betul serta sokongan daripada anda, lelah atau asma tidak sepatutnya menjadi penghalang anak-anak anda daripada melakukan aktiviti yang mereka minati. 

Mereka seharusnya bebas bersukan, bebas berlari dan bermain layang-layang di pantai, bebas berkejar-kejaran bersama teman sebaya di taman dan bebas melakukan pelbagai aktiviti fizikal yang lain. Disinilah anak-anak memerlukan sokongan yang kuat daripada anda sebagai ibu bapa.

Ibubapa harus mengetahui segala info berkaitan asma, termasuklah punca yang boleh mencetuskan asma. Anda perlu tahu bagaimana boleh terjadi, apakah punca-punca asma dan apa yang patut anda ambil untuk membantu anak asma. Anda perlu tahu apakah penawar asma, apakah penawar asma pada bayi dan apakah penawar asma pada kanak-kanak. Apakah tindakan anda yang harus dilakukan semasa serangan asma berlaku. 

Asma di kalangan kanak-kanak adalah penyakit yang biasa dan ia melibatkan semua peringkat umur. Serangan asma boleh terjadi seawal bayi sehingga kanak-kanak usia setahun. Mengikut catatan dan kajian 10 -14 % kanak-kanak sekolah menghidap asma. Serangan asma boleh tergolong kepada serangan yang tidak serius, sederhana hingga ke tahap yang boleh mengancam nyawa. Serangan asma adalah antara sebab utama dan punca kanak-kanak dimasukkan ke hospital.

Asma pada kanak-kanak boleh sampai ke tahap serius kerana ia boleh mengganggu pernafasan dan pesakit akan susah bernafas, dan jika masalah asma kronik boleh membawa maut. Bayangkan jika tiada ibubapa atau orang dewasa di sisi semasa anak-anak terkena serangan asma, apa akan terjadi? Oleh itu, ibu bapa perlu sentiasa perhatikan sekiranya ada gejala awal seperti batuk, sesak dada, semput (bunyi yang dihasilkan apabila udara mengalir melalui saluran udara mengecil) pada anak anda. Segera bertindak dan ketahui apakah penawar asma.

Ibu bapa perlu berjaga-jaga sekiranya mendapati anak anda demam atau selesema kerana dikhuatiri ianya akan melarat menjadi asma. Elakkan anak-anak terdedah kepada Alergen  iaitu bulu binatang, hama, dan debunga. Elakkan juga mereka dari terdedah kepada debu dan asap yang boleh menjadi punca asma.

Faktor keadaan cuaca seperti cuaca sejuk dan berangin turut memberi kesan kepada anak asma. Saluran pernafasan sering terganggu bila tiba musim tengkujuh atau keadaan hujan yang berterusan. Keadaan cuaca panas dan cuaca lembap serta perubahan suhu yang drastik turut menjadi puca pecetus asma. Ibubapa perlu pastikan keadaan bilik anak-anak sentiasa bersih. Pastikan keadaan bilik tidak lembap, tidak berkulat dan tidak berhabuk.

Asma boleh terjadi kepada kanak-kanak samada mereka mempunyai sejarah asma di kalangan ahli keluarga ataupun tidak. Kanak-kanak yang ada sejarah asma di kalangan ahli keluarga dan penyakit alahan lain seperti eczema, allergic rhinitis dan demam alah (hay fever) mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk mendapat asma.


Sebagai ibubapa yang prihatin
Tahukah anda bahawa ASMA mampu dirawat?
Tahukah anda bahawa telah ada penawar ASMA?
Tahukah anda bahawa telah ada penawar ASMA pada kanak-kanak?
Tahukah anda bahawa telah ada penawar ASMA pada bayi?Dunia kanak-kanak yang penuh cergas dan ceria telah kembali
Anak-anak anda mampu aktif bermain bersama rakan-rakan
Boleh menyertai aktiviti sukan yang diminati tanpa halangan

Kami perkenalkan Minyak Herba Asmak. Fenomena terkini melegakan asma dan mensejahterakan kehidupan anda sekeluarga. Mengembalikan keceriaan anak-anak anda. Menjadikan waktu kanak-kanak tidak terus berlalu tanpa catatan pengalaman indah. 

Minyak Herba Asmak diperbuat daripada bahan natural antaranya Habbatussauda, Gamat Gold dan Minyak Kayu Putih. Diproses mengikut piawaian KKM melalui teknologi nano, teknologi terkini yang menghasilkan produk berkualiti tinggi dan kaedah serapan yang lebih baik, lebih berkesan dan selamat.

Bagaimana nak dapatkan Minyak Herba Asmak?

Hubungi saya Puan Nik 0199347749
saya sedia membantu anda ibubapa prihatin.


Minyak Herba Asmak 10ml (RM18)
Minyak Herba Asmak 30ml (RM39)


Jus Asmak Gold RM44
Jus Asmak Gold  Produk terkini dari MHAMsb
Sesuai sebagai pelengkap kepada Minyak Herba Asmak. Terutama kepada anda yang mempunyai masalah asma yang agak kronik. Boleh juga melegakan batuk, kahak dan selsema, menguatkan ketahanan badan dan meningkatkan kesihatan supaya lebih cergas dan aktif.

Mensejahterakan Kehidupan Dengan Asmak


Sebarang Pertanyaan Boleh terus hubungi/whatsaap

019 934 7749 Puan Nik
019 934 7749 Puan Nik
019 934 7749 Puan Nik

atau 

Sekiranya berminat nak mencuba atau nak menjadi agen,boleh ke link di bawah atau hubungi terus  :

Hotline HQ : 019 - 970 8897

Website rasmi syarikat : http://mham.com.my/

Website Minyak Herba Asmak :

http://penawarasma.com.my

Ig : mham.sdnbhd

https://www.instagram.com/mham.sdnbhd/

Fb Page :


Penawar Asma Mujarab

https://www.facebook.com/penawarasma/

Minyak Herba Asmak HQ


https://www.facebook.com/minyakherbaasmamujarabsdnbhd/


Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCW7XwJbaxkXCKe3f7NEucag
#MinyakAsmak #MinyakHerbaAsmak #PenawarAsma #PenawarAsmaMujarab #PenawarAsmaPadaBayi #MinyakHerbaAsmaMujarabSdnBhd

Saturday, 17 December 2016

Nak Tahu Mitos Mengenai Asma??


5 Mitos Mengenai Asma

Anda Dah Tahu 5 Mitos Terkenal Mengenai Asma?

Untuk pengetahuan anda, ada 5 mitos terbesar mengenai asma yang selalu berlegar-legar di dalam masyarakat kita. 

Jom kita tengok satu persatu:

😕1. Asma Hanyalah Penyakit Psikologi 

Ramai dikalangan masyarakat kita (terutamanya pengamal rawatan tradisional) yang berpendapat bahawa asma hanyalah penyakit yang berkaitan minda sahaja. Maksudnya, kalau berhenti berfikir mengenai asma, boleh terus sembuh. Itu salah! Asma adalah penyakit berkaitan salur pernafasan, dan memerlukan rawatan.

😕2. Diet Susu Boleh Melegakan Asma

Dahulu pernah popular bahawa susu soya boleh melegakan asma. Tetapi kajian yang diterbitkan pada 25 May 2015 menyatakan tiada bukti menyatakan bahawa susu soya boleh menyumbang kepada kelegaan asma.

😕3. Ubat Asma Semakin Lama Semakin Tidak Berkesan

Salah! Semakin lama ubat digunakan, semakin efektif untuk melegakan asma, kerana badan mengambil masa yang lama untuk “bekerjasama” dengan ubatan.

😕4. Ada Asma, Tak Boleh Bersenam

Ini pun tidak tepat juga. Senaman ada bermacam-macam jenis. Pilih yang sesuai dengan tahap asma masing-masing.

😕5. Asma Semakin Elok Bila Umur Meningkat

Tak semestinya. Banyak bergantung kepada rawatan yang anda ambil. Tapi memang ada kes terpencil di mana ada yang sembuh apabila menginjak dewasa.


Adakah anda ingin mencuba rawatan alternatif yang selamat dan bebas bahan radikal??

Saya cadangkan anda mencuba Penawar Asma Terkini melegakan asma. Minyak Herba Asmak telah tebukti membantu ribuan pesakit asma sejak setahun yang lalu. InsyaAllah membantu anda juga.

Cubalah sekarang!! 

Berita Baik kepada anda!!

Kami ade Promosi Istimewa. Pakej KOMBO bersama Produk mhamsb.

Bagaimana nak dapatkan Minyak Herba Asmak???

Hubungi Puan Nik +6019947749

Stokis Besut Minyak Herba Asma Mujarab Sdn BhdMonday, 12 December 2016

Anda Ada Asma??? ~ Asma boleh dirawat

Anda ada asma???

Anda sesak nafas bila minum ais??
Anda sesak nafas selepas berlari??
Anda sesak nafas setiap malam??
Tido anda sering terganggu??

Tahukah anda bahawa simptom sesak nafas yang sering anda alami merupakan keadaan dimana salur pernafasan anda menjadi sempit dan membahayakan nyawa sekiranya tidak dirawat. Seperti yang biasa anda alami, keadaan sukar bernafas sering berlaku selepas anda melakukan aktiviti seperti bersukan dan beriadah. Sangat mengecewakan apabila melihat rakan lain bebas melakukan aktiviti kegemaran mereka. Tapi anda hanya mampu memandang dengan hati yang kelat.

Namun anda mampu mengubahnya. Anda mampu kembali melakukan aktiviti kegemaran seperti rakan-rakan lain.

Anda perlu ketahui bahawa asma boleh dikawal. Anda perlu tahu anda bebas melakukan semua aktiviti tersebut dengan mengetahui cara mengawal asma anda. Adakah anda ingin tahu???

Dengan sapuan minyak herba asmak secara betul dan konsisten akan mampu mengawal asma anda. Lebih ribuan orang telah mencuba dan terbukti berkesan.
Anda ingin mencuba??
Hubungi segera +60199347749 Kak nik
Kami akan berikan cara pakai yang eklusif kepada melalui talian tersebut.

Ingat no kak nik ye
019 934 7749
019 934 7749
019 934 7749

Hubungi sekarang sebelum anda terlupa!!

Hidung Berbunyi Ketika Tidur???

HIDUNG BAYI BERBUNYI KETIKA TIDUR:
Antara sebab dan penyelesaiannyaKebanyakan pesakit yang ada masalah pernafasan, akan menghadapi masalah hidung berbunyi semasa tidur, terutamanya bagi kanak-kanak dan bayi.

Jika masalah ini dibiarkan berlarutan, keadaan akan menjadi lebih teruk apabila kanak-kanak tersebut menginjak dewasa.

Kualiti tidur? Sudah pasti akan terganggu. Sepanjang waktu tidur, bayi anda biasanya akan terjaga paling kurang 3 atau 4 kali kerana sukar bernafas. Betul tak??

Semakin sempit salur pernafasan, semakin susah udara nak sampai dan keluar dari hidung ke peparu.

Mungkin perkara ini biasa pada orang dewasa, tapi bagi bayi, jangan main-main ya. Ada bayi yang meninggal ketika tidur kerana tak cukup nafas. Keadaan ini boleh dikatakan sama dengan bayi tersedak susu. Bahaya!

Kita sebagai ibubapa apa perlu buat? Kena cari jalan untuk membetulkan balik salur pernafasan tu supaya jadi normal.

Minyak herba asmak boleh membantu. Penawar asma kepada bayi anda.
Nak dapatkan sekarang hubungi
Kak nik +60199347749

Cepat sebelum bayi anda makin tidak selesa kerana masalah pernafasan!!

019 934 7749
019 934 7749
019 934 7749
Whatsapp ye.
Call lagi baik.

Saturday, 10 December 2016

3 Ramuan Penting Yang Wajib Ada Pada Krim Untuk Merawat Ruam Lampin

Sebelum ini, bagaimanakah anda memilih krim yang paling berkesan untuk merawat ruam lampin pada bayi? Apakah bahan yang anda perhatikan di label bungkusan krim tersebut?

Di sini disenaraikan 3 bahan yang wajib ada pada krim tersebut agar ruam lampin pada bayi dapat sembuh dengan cepat, selain tidak meninggalkan kesan pedih pada bayi.

Zinc Oxide – bahan ini sangat penting untuk menghentikan ruam serta mengelakkan jangkitan pada ruam tersebut.
Dimethicone – Dimethicone berfungsi untuk merawat gatal dan ketidakselesaan pada ruam tersebut.
Aloe vera – Pelembap yang terbaik dan semulajadi adalah aloe vera.

Gabungan ketiga-tiga bahan ini akan menghasilkan lapisan pelindung di antara lampin yang basah dan kulit bayi, agar kulit bayi mempunyai masa yang cukup untuk pulih sepenuhnya.

Ingin cuba sesuatu yang lebih natural?Boleh cuba produk dari tanah liat putih.

#infobyMHAMSB #BedakAsmak

Kami menjual Bedak Asmak yang boleh melegakan ruam pada kulit bayi. 

Hubungi di talian +60199348006 (Ustaz K)

Bedak Asma' dan Minyak Herba Asmak dapat membantu anda.

Friday, 9 December 2016

Cara Atasi Sawan Tangis Bayi

Sawan Tangis

Sawan tangis adalah keadaan di mana bayi menangis tanpa henti selama 3 jam dalam sehari, dan berlaku melebihi 3 hari dalam seminggu. Keadaan ini boleh berlarutan hingga ke 3 minggu lamanya. 

Tiada penyakit yang menyebabkan bayi mendapat sawan tangis, malah bayi yang sihat pun boleh terkena sawan tangis. Dan sememangnya keadaan ini akan membuatkan ibu dan bapa merasa susah dan sedih, walaupun mereka sudah beberapa kali melahirkan anak.

Sawan tangis berlaku pada 10-40% bayi, dan beransur-ansur hilang apabila menjejak umur 6 bulan.

Tanda-tanda sawan tangis:

  • Biasanya berlaku pada waktu lewat petang
  • Bayi menarik kakinya sehingga ke peru
  • Genggaman tangan bayi lebih uat dari biasa
  • Bunyi tangisan kebiasaanya kuat dan nyaring dari biasa.


#infobyMHAMSB #MinyakHerbaAsmak

Bagi ibu-ibu yang ingin mencari penawar bagi mengatasi tangis bagi bayi. Kami boleh membantu anda dengan minyak herba asmak. Hubungi kami di talian 0199347749/ 019948006.


Di datangkan dengan dua size
10 ml
30 ml

Produk Muslim Mengikut Piawaian KKM
Diproses Menggunakan Teknologi Nano Lebih Berkesan & Mujarab

Juga membantu Pelbagai Masalah Lain Seperti Sembelit, Gigitan Serangga Dan Lain-lain